Ez a recept az Old Sturbridge Village Cookbook-ból való, és először az eredetit tenném közzé. Elvileg ketchup recept, de nekem spagettiszószra hajaz a végeredmény. A sóval csínján, mert szerénységemnek az első adagot sikerült úgy elsóznia, hogy a legedzettebb kóbor macskának se kellett.
Szóval,
Hozzávalók: paradicsom, só, egész szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió, fokhagyma, bors, mustármag
Elkészítés: vágj fel és törj össze friss, érett paradicsomot, 4 méretes paradicsomra számolj 2 EK sót amivel szórd meg a zúzalékot, és lefedve tedd a hűtőbe 24 órára. Pürésítsd a paradicsomokat és miden literhez tégy 4 egész szegfűszeget, 4 egész szegfűborsot, 1/8 teáskanál szerecsendiót, 1 teáskanál borsot, 1 gerezd fokhagymát és fél teáskanál mustármagot. Lassan rotyogtatva főzd a szószt, amíg egyharmadával, vagy felével csökken a mennyisége. A ketchup barna színű lesz és akkor van kész ha már elforrt a leve. Mielőtt steril üvegekbe töltenéd, vedd ki a fokhagymát. Aztán mehet a szárazdunsztba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése