Ez a recept, fogjuk rá, hogy az én agyszüleményem és egyszerűen imádom. Zsenge kapor kell hozzá, vagy a kertből, piacról vagy a mélyhűtőből. Nézzük hát:
hozzávalók: fél kiló darált lapocka, 1 fej hagyma, olaj, egy csokor kapor, 2 dl tejföl, bors, só, kevés liszt, 250g szarvacska tészta.
elkészítés: a hagymát felaprítom, az olajon megüvegesítem, rádobom a húst, kicsit megpirítom azt is. Belekeverem a fűszereket. Tehetsz bele egy szeletke paprikát, fél paradicsomot, csak hogy gazdagítsa az ízét. Ezután lefedem, és takaréklángon megfőzöm a husit. A levet amit főzéskor enged, ne hagyjuk elfőni. Ha a hús már biztosan megfőtt, meghintem egy kis liszttel, belekeverem a tejfölt. Ha rottyant egyet már kész is vagyunk. Persze ne felejtsük el közben megfőzni a tésztát.
Egy kis reszelt sajt, egyszerű trappista vagy parmezán még elfér a tetején.
hozzávalók: fél kiló darált lapocka, 1 fej hagyma, olaj, egy csokor kapor, 2 dl tejföl, bors, só, kevés liszt, 250g szarvacska tészta.
elkészítés: a hagymát felaprítom, az olajon megüvegesítem, rádobom a húst, kicsit megpirítom azt is. Belekeverem a fűszereket. Tehetsz bele egy szeletke paprikát, fél paradicsomot, csak hogy gazdagítsa az ízét. Ezután lefedem, és takaréklángon megfőzöm a husit. A levet amit főzéskor enged, ne hagyjuk elfőni. Ha a hús már biztosan megfőtt, meghintem egy kis liszttel, belekeverem a tejfölt. Ha rottyant egyet már kész is vagyunk. Persze ne felejtsük el közben megfőzni a tésztát.
Egy kis reszelt sajt, egyszerű trappista vagy parmezán még elfér a tetején.
Mmmmmm! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése