Nagyjából semmit. a magam részéről kedden, miután megvettem a fiam tankönyveit, bevásároltam és 1 óra körül hazaértem, már csak egy
Hőségriadó Ragura volt erőm, melynek receptjét újonnan indított recepttáramban megtaláljátok. (Utóbbit folyamatosan töltögetem fel, így érdemes időnként ránézni.) Aztán egyszer csak 6 óra lett, így elindultam szokásos esti körutamra, mely abból áll, hogy leszedem amit lehet, majd locsolok.
|
Ebből a kukoricából már vetőmag lesz |
Szedni nálam mostanság a paradicsomot, padlizsánt lehet, valamint magokat gyűjteni. A babról már írtam, nos kukoricát is teszek el.Van aki rajta hagyja a magnak szánt csövet a növényen, hogy ott száradjon ki. Én leszedtem és a teraszon szárítom ki őket. Méghozzá a kevésbé illusztris, görbe, foghíjas csöveket.
|
Még mindig a dundi fekete magok |
Aztán locsolás után ha van elég paradicsom, előkészítem őket a befőzéshez. Lesózom, összenyomkodom és beteszem a hűtőszekrénybe. Másnap fűszerezem, főzöm és vagy ketchup, vagy spagettiszósz lesz belőle ;) A paradicsom magját is elrakom méghozzá úgy, hogy fényes felületű újságra kaparom (szabadalmaztatott Ibolya-módszer), ahonnan ha megszáradt könnyen le lehet szedni.
És hát esténként lehetne babot fejteni, tankönyveket csomagolni, no de ebben a melegben!?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése