2011. augusztus 26., péntek

Karfiolos lepénykék (Ibolyától)

kisültek a lepénykék
hozzávalók: 1 közepes karfiol, 2 tojás, 2 evőkanál tejföl, kb 4 EK liszt


elkészítése: a karfiolt rózsáira szedem és enyhén sós vízben puhára főzöm, ha kész, picit hagyom hűlni, villával enyhén megtöröm, hozzákeverem a tojást, tejfölt, lisztet.  Lehet még sózni, de óvatosan, mert a karfiolt könnyű elsózni. Olyan állagú anyagot kell kapj, mint a krumplisaláta.


a majonézes krumplisalátának álcázott tészta


Forró olajba szaggasd evőkanállal és mindkét oldalát süsd szép aranybarnára. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, laktató étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése