2011. augusztus 26., péntek

Hőségriadó Ragu



Eme recept Ibolyától, szomszédomtól származik. Gyakran fogtok még itt a nevével találkozni.Én kereszteltem el hőségriadó ragunak, mivel akkor is meleg volt amikor elmondta nekem a receptet így lehet, hogy változtattam kicsit rajta :P, valamint a hozzávaló zöldeket is a legnagyobb hőségben bócorogva szedtem össze a kertben. Az eredmény viszont fennnnnséges. íme:

hozzávalók: 1 db csirkemell filé (vagy fél ha kevesebb húst szeretnél benne), hagyma, padlizsán, cukkini, paprika, paradicsom, kevés só és bors, bazsalikom, oregano, mentalevél, citromfű meg amit még találsz a fűszerkertben, persze csak ésszel! 

elkészítés: Vajon vagy olajon a négybe vágott hagymát megpirítom, majd jön a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemell, só , bors. A nagyobb kockákra, szeletekre darabolt zöldségeket hozzáadom mikor a hagyma már kicsit üveges és a pipi is szépen megpirult. Nem párolunk, hanem pirítunk! Majd hozzáadjuk a zöld fűszereket, lefedjük és pároljuk, csak addig hogy a pipi megfőljön rendesen. Kis levet fog engedni és már csak rajtad múlik, hogy hagyod a levet, vagy elforralod és csak egy kevés sűrűbb szaftot hagysz a keverék alatt. Én az utóbbit tettem és nagyon fincsi lett. Hogy miből mennyit teszel bele, teljesen rád van bízva, de tartsd észben, hogy a paradicsom savanyít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése