2012. július 31., kedd

Szezonális szósz gnocchihoz

Ma ezt főztem ebédre, gyorsan kész van, tehát nem kell órákig a konyhában izzadni:


Hozzávalók 2 személyre: 1csomag gnocchi, 1 kis fej lila hagyma, 1 közepes padlizsán, 2-3 fej csiperkegomba, 8-10 bazsalikomlevél, fehérbor, tejszín, reszelt parmezán-(jellegű) sajt, ha akad otthon véletlenül- pár szem koktélparadicsom, amit majd csak a bazsalikommal együtt teszünk a szószba.


2009-ben ilyen lilásfehér padlizsánjaink voltak
Elkészítés: A gnocchit az előírt módon megfőzzük. Olajat hevítünk serpenyőben és rádobjuk előszőr a felszeletelt hagymát, majd a többi zöldséget, szintén szeletelve, kockázva (nem deszkán vagdossuk fel, hanem egyenesen a serpenyőbe  daraboljuk). Sózzuk-borsozzuk. Mikor együtt átpirítottuk kicsit, felöntjük egy kis fehér borral, és hozzáadjuk a bazsalikom leveleket ( ollóval belevagdossuk a serpenyőbe). Amikor ezt a levet közepes lángon kb 5 perc alatt nagyjából elfőtte, felönjük némi tejszínnel, és belekeverünk kb 1 púpozott evőkanál parmezánt. Ezzel a szósszal keverjük össze a kifőzött gnocchit és tálalhatjuk is.


Persze a gyerek nem fogja megenni. A fiam kechuppal ette, a leányom tejföllel és sajttal ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése