2012. július 23., hétfő

Karalábé krémleves pirított kenyérkockákkal

Mint már panaszoltam, a káposztafélék nem nagyon jöttek össze eddig a kertben, kivéve a karalábét. Az bezzeg mindig van rengeteg . Csináltam is ma a túrógombóc elé egy igen egyszerű és gyors karalábé krémlevest, melynek receptjét ezúton megosztom veletek:


hozzávalók:  4 személyre 3-4 közepes, zsenge karalábé és egy fej vöröshagyma, 1 közepes szem krumpli 


elkészítés: 50 g vajon párold együtt a felkockázott karalábét  és a felkarikázott hagymát, amíg a hagyma üveges nem lesz. Utána öntsd fel annyi vízzel, hogy azért ne csak ellepje. Most a kezdő szakácsok utálni fognak, de végülis annyi vízzel kell felönteni, hogy a végterméknek ne víz, hanem karalábé íze legyen. Persze mindenképp sózzuk esetleg borsozzuk, tegyük bele a felkockázott krumplit is. 


Amíg fő a leveskénk, feldarabolunk néhány szelet kenyeret kockákra (a mennyiség attól függ, hogy mennyire szeretitek a pirított kenyérkockát) tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal és a gázsütő 6-os fokozatán (kb 250 fok) szépen megpirítjuk.


Ha a zöldségek megfőttek, botmixerrel, vagy turmixgéppel segítjük a metamorfózist, azaz, a darabos zöldséglevesünk selymes krémlevessé alakulását. Más nem is kell. Nem kell habarás, stb. Apróra vágott snidlinggel megszórhatjuk, vagy petrezselyemmel, ha a gyerek hajlandó megenni bármi darabos gyanús izét a levesében. Ha nem, akkor marad csak a crouton, bocsánat, kenyérkocka.


Jó étvágyat ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése