Az alábbi sütikét a tavaszból hirtelen télbe forduló időjárás ihlette.
Hozzávalók:
400g vaj
500g liszt
150g porcukor
4 tojás sárgája
fél sütőpor
1 vaniliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
a befogatáshoz még porcukor és vaniliás cukor
A vajat a cukorral tojássárgájával habosra verjük majd hozzáadjuk a lisztet melyben már elkevertük a sütőport. Összegyúrjuk a tésztát, ha nagyon lágy az a jó, de ha muszáj (mert kezelhetetlen) pici lisztet még tehetünk hozzá. Ha sikerült összegyúrni, kilisztezett edénybe tesszük és a hűtőbe rakjuk, hogy kicsit keményedjen. Kb. 30 perc erre elég lesz. Ha ez letelt, kb fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán. Tetszőleges formával szaggatjuk, de 3-4cm-nél nagyobb formát ne válaszunk, mert a süti nagyon omlós, szét fog törni.
Előmelegített sütőben (gáz 4-es fokozat) 12 percig sütjük, majd ahogy kivesszük, megforgatjuk a vaniliás porcukorban (később már nem tapad meg a sütin a porcukor)
Hozzávalók:
400g vaj
500g liszt
150g porcukor
4 tojás sárgája
fél sütőpor
1 vaniliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
a befogatáshoz még porcukor és vaniliás cukor
A vajat a cukorral tojássárgájával habosra verjük majd hozzáadjuk a lisztet melyben már elkevertük a sütőport. Összegyúrjuk a tésztát, ha nagyon lágy az a jó, de ha muszáj (mert kezelhetetlen) pici lisztet még tehetünk hozzá. Ha sikerült összegyúrni, kilisztezett edénybe tesszük és a hűtőbe rakjuk, hogy kicsit keményedjen. Kb. 30 perc erre elég lesz. Ha ez letelt, kb fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán. Tetszőleges formával szaggatjuk, de 3-4cm-nél nagyobb formát ne válaszunk, mert a süti nagyon omlós, szét fog törni.
Előmelegített sütőben (gáz 4-es fokozat) 12 percig sütjük, majd ahogy kivesszük, megforgatjuk a vaniliás porcukorban (később már nem tapad meg a sütin a porcukor)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése