Ez a recept a Mester Kiadó kft.. gondozásában megjelent gyűjtögetős receptkártyák egyike. Tudomásom szerint ez a fajta receptgyűjtemény, ami nekünk meg van, már nem elérhető. Nem tudom milyen az új, de ezt nagyon szeretem. Sokféle, könnyen vagy nehezebben elkészíthető receptet tartalmaz és egyértelműen kipróbált, elkészíthető dolgokat ( néha lerí egy receptről, hogy csak úgy ki lett találva, de kipróbálva még soha).
Nos, ez a narancs torta épp csak annyira babrás, hogy érezze a készítője, hogy ünnepi süteményt készít. Pár ismerősömnél hagyományos karácsonyi édesség, és a szezonja is most van, így talán örültök az alábbi receptnek:
Hozzávalók: 4 tojás, 1 csipet só, 1 EK reszelt narancshéj, 150g+75g+250g cukor, 100g liszt, 2 zacskó vaníliás puding por, 2 TK sütőpor, 5dl narancslé, 3,75dl tejszín, 4 mag nélküli narancs
Elkészítés: a tojássárgákat habosra keverjük 150g cukorral, a sóval, narancshéjjal és 3 EK forró vízzel. A lisztet elvegyítjük 1 zacskó puding porral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan hozzákeverjük. 24 cm átmérőjű tortaformában 200 fokra (gázsütő 3-4. fokozat) előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. A krémhez kevés narancslevet összekeverünk 75g cukorral és a másik zacskó puding porral. Felöntjük a maradék narancslével és felfőzzűk. A besűrűsödött krémet jeges vízbe állított edényben addig keverjük amíg teljesen ki nem hűlt. A tejszínből kemény habot verünk és óvatosan hozzákeverjük a kihűtött krémünkhöz. Megtöltjük és bevonjuk vele a szintén teljesen kihűtött piskótát. Az így elkészült tortát behűtjük.
A díszítés ez 250g cukorból és 1,25dl vízből szirupot főzünk, a felszeletelt megtisztított narancsokat 3-3 percig áztatjuk benne, majd rácson szárítjuk és végül ezekkel dìszìtjük a tortánkat.
Az eredmény elegáns, könnyű és ízletes finomság.
Az eredmény elegáns, könnyű és ízletes finomság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése